YE#25 KAHVALTI: MISIRLI KAHVALTI ÇÖREĞİ VE KISA BİR MOLA DAHA:)
Kahvaltı etkinliği için tatlı bir kek tarifi vermiştim. Bu kez de içinde mısır unu olan tuzlu bir çörek tarifi veriyorum. Böylece kahvaltıda tatlı lezzetlerden hoşlananlar kadar tercihini tuzlulardan yana yapanlara da hitap edebilirim diye düşündüm:).
Bu yazıda bir de küçük “veda” yapacağım. Şimdi diyeceksiniz “kelebek de bu sene amma tatil yaptı” diye. Valla suç benim değil, ben şu an için hala bizimkilere (annem-babam) bağlı olduğum için (ki bu durumdan hiç mi hiç şikayetçi değilim aslında;)), onlar nereye ben oraya:).
Seçim için yarıda kestiğimiz tatili tamamlamaya gidiyoruz şimdi. Oradan sizlere bol bol deniz havası, dalga sesi ve güneş parıltısı getirmeyi planlıyorum:). Siz de benim yokluğumda beni özleyin:), geldiğimde kocamaaaan bir kucaklaşma yapalım…
Şimdi sıra tarifimize gelsin. Herkese afiyet, bal, şeker olsun:).
Mısır Unlu Çörek
Malzemeler:
4 adet yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı un
1 paket hellim peyniri (tavla zarı gibi doğranmış)
1 su bardağı konserve mısır
3 adet sosis (tavla zarı gibi doğranmış, bir kısmını da üzerini süslemek için yuvarlak doğrayabiliriz)
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Bir karıştırma kabında yumurtaları tuz ile iyice köpürtene kadar mikserle karıştırıyoruz. Daha sonra sırasıyla yağı, sütü, yoğurdu, unları ve kabartma tozunu ekliyoruz. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra sosisin bir kısmını süsleme için ayırıp, geri kalan sosisleri, hellim peynirini ve mısırı ilave ediyoruz. Son olarak bu karışımı; yağlayıp, mısır unu serptiğimiz fırın kabına boşaltıyoruz. Ben bu malzemelerle fotoğrafta görünen iki borcam tepside pişirdim. Birini, ayırdığım sosislerle süslerken diğer tepsiyi sade bıraktım. Çöreğimizi 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, daha sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.