VİŞNELİ SARMA KURABİYELER

Ocak 28, 2011 - 2:54 pm 33 Comments

 

Yeni tarifler ortaya çıkarmayı çok seviyorum:)..

 

Neyin tadı ne ile iyi gider, lezzette ne tür bir değişiklik yapabilirim diye düşünüp, önce tarifi kafamda oluştururum ben. Daha sonra, iş yapım aşamasına gelince kullandığım malzeme çeşitleri, miktarları son şeklini alır.

 

Geçen gün yaptığım kurabiyeler de bu fikirle oluştu..Tart hamuru gibi gevrek, kıtırımsı, az şekerli bir hamuru olmalıydı ilk önce. Ve ısırınca içindeki dolgu malzemesi kurabiye hamurunun tadına tezat bir lezzet sağlamalıydı ki damağımızı şaşırtsın biraz. Buzdolabında daha önceden, dondurulmuş vişne, toz şeker ve nişasta kullanarak, başka bir tarifte kullanılmak üzere yaptığımız ama kullanılmayıp, öyle bir köşede durup duran bir kase vişneli dolgumuz vardı. İşte benim kurabiye tarifim için de biçilmiş kaftan oldu kendileri:). Kıtır, tatlı hamuru ısırınca içinde yumuşacık, hafif mayhoş, kırmızı bir sürpriz karşılıyor sizi.

 

 

Bu kurabiyenin hamurunu, çok ağır, yağlı veya çok şekerli olmamasına dikkat ederek, ben oluşturdum. Ama tabi o kıtır kıvamı sağlamak için tereyağına da başvurdum. Tereyağı da o güzel kokusunu verdi kurabiyelerime:). Ben bu hamuru çok sevdim. Hani şu klasik ve çok güzel elmalı kurabiyelerin hamuruna benzedi. Farklı iç malzemeleriyle denemeler yapacağım gibi görünüyor:).

 

 

İşte Tarifi:

 

VİŞNELİ SARMA KURABİYELER

 

 

Malzemeleri:

 

1 adet yumurta

1 küçük çay bardağı pudra şekeri

1 küçük çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

3 yemek kaşığı yoğurt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

aldığı kadar un (yaklaşık 3 bardak kadar) (ben tam buğday unu kullandım)

 

Dolgu Malzemesi:

 

1 kutu dondurulmuş vişne

6-7 yemek kaşığı toz şeker (damak tadına göre artırılıp azaltılabilir)

1-2 yemek kaşığı nişasta (bu miktar vişnenin bıraktığı suya bağlı, sonuçta koyuca jöle kıvamında olmalı)

 

üzerine: pudra şekeri

 

 

Yapılışı:

 

İlk olarak dolgu malzemesini hazırlamalıyız ki soğusun. Hatta bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsek daha iyi olur. Bunun için, dondurulmuş vişneleri bir tencereye alıp iyice çözünmesini bekliyoruz, üzerine şekeri ilave ediyoruz. Vişnelerin suyu yeterli değilse çok az ilave suyla nişastayı çözdürüp vişnelerin üzerine döküyoruz. Kısık ateşte kaynayıp, koyulaşana kadar pişiriyoruz. Daha sonra kenara alıp iyice soğumasını sağlıyoruz. Eğer ılık kalırsa hamuru yumuşatıp şekil vermemizi zorlaştıracaktır.

 

Hamur için, öncelikle bir yoğurma kabına un haricindeki bütün malzemeleri döküp iyice karıştırıyoruz. Daha sonra unu kontrollü şekilde ekliyoruz. Sonuçta hamurun yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamı olacak. Yoğurduğumuz hamuru 4 bezeye ayırıp, merdaneyle yarım santimden biraz ince olacak şekilde açıyoruz. Açtığımız hamuru bıçakla 8 üçgene bölüyoruz. Her üçgenin geniş kısmına 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden koyup rulo yaparak sarıyoruz. Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Diğer 3 hamur bezesine de aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden 175C°’ye ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzeri kızarana dek pişiriyoruz (yaklaşık 20 dk.) Pişen kurabiyeleri fırından alıyoruz. Kurabiyeler ılıyınca üzerlerine pudra şekeri eliyoruz.

 

Afiyet Olsun:))..

 

Herkese dinlendirici, eğlenceli, güzel bir haftasonu diliyorum;)..

33 Responses to “VİŞNELİ SARMA KURABİYELER”

  1. derya Says:

    Canımmmm Kelebeğim görüntülerden ne kadar leziz oldukları belli.Ellerin det
    görmesin sunumda süper.Olsada yesem neyse sen benim için yersin:))
    Kendine çokkkkk iyi bak kocaman kocaman öpüyorum.

  2. Hilal Says:

    Çok leziz ve çok güzel ellerine sağlık aslıcım:)

  3. butterfly Says:

    Canım ablam senden yeniden yorumlar almak ne güzel, zor günlerin geride kaldığına çok seviniyorum, tekrar çok geçmiş olsun:).
    Seni çook seviyorum ablacım:)
    kelebeğin

  4. butterfly Says:

    Teşekkürler Hilalcim:)).
    Sevgiler…
    aslı

  5. Zeynep Says:

    Aslı’cığım öyle bir anlatmışsın ki sayfana yorum bırakmadan ve de ağız sulanmadan ne bu yazı okunur ne de bu sayfadan ayrılınır:)))
    Harika birşey olmuş bu ya ben şimdi ne desem sana?
    Bu sene yazın burada olamadığım için annemde bütün vişnelerini komposto için direk çekirdekli buzluğa koyup yada onlardna şurup yaptığı için elde vişne yok pek:(
    Ya gidip dondurulmuş alacağım yada annemin kompostoluklardan eğer kaldı ise onlarla uğraşacağım.
    hep senin yüzünden hep:)))
    Bu arada senin bir önceki tarif Hindistancevizliyi denedim yarın falan inşAllah yayınlayacağım çok çok teşekkürler tekrardan tarifin için ben ve evdekiler çok ama çok beğendi..
    hadi selamlar..

  6. butterfly Says:

    Zeynepciim çok teşekkürler:). Yazdıklarını okurken nasıl mutlu oldum anlatamam..
    Burada tariflerimi paylaşmak bana zaten büyük mutluluk veriyor, bir de denenip memnun kalındığında çok seviniyorum ben:).
    Ben de aynı şekilde senin tariflerini büyük bir zevkle takip ediyorum;).
    Sevgilerimle:)).
    aslı

  7. mine Says:

    Hep elmalı klasik tariflerdense böyle değişik lezzetleri çok seviyorum bende .Aslıcığım ellerine sağlık Müge ile çok öpüyoruz sevgiler…

  8. Narince Says:

    Pek güzel lomuş, hem yeni tarifler yaratmak çok eğlenceli. Ellerine sağlık Aslı’cığım.

  9. özgen Says:

    Merhaba elinize sağlık harika olmuş kurabiyeleriniz bayıldım sevgiler…

  10. Hülya Says:

    Hımmm hem de vişneli en sevdiğim meyve…

  11. butterfly Says:

    Mine Ablacım çok teşekkürler:).
    Ben de değişik bir lezzet olsun istedim yoksa elmalılara da bayılırım:).
    Ben de sizleri çok öpüyorum:).
    Sevgiler..
    aslı

  12. butterfly Says:

    Necla ablacım çok teşekkürler:). Kesinlikle yeni tarifler yaratmak gibisi yok..
    Sevgilerimle..
    aslı

  13. butterfly Says:

    Teşekkürler Özgen:). Beğenmene çok sevindim.
    Sevgiler…
    aslı

  14. butterfly Says:

    Hülyacım ben de çok severim vişneyi, mayhoş mayhoş, çok yakışıyor tatlılara;).
    Sevgiler:).
    aslı

  15. tub@ Says:

    mmm çıtır çıtır :)

    ıhlamurumun yanına ne de yakışır hani :)

    ellerine sağlık şekerim, öpüldün :D

  16. dokuzuncubulut Says:

    Aslı’cığım bayıldım ben bu kurabiyelere. Gevrecik hamurun içinde ki vişnelerin görüntüsü harika. Ellerine sağlık canım benim:))
    sevgiler.

  17. butterfly Says:

    Tubacım çok teşekkürler:). Haklısın ıhlamurla da güzel bir ikili olurlar:).
    Sevgilerimle…
    aslı

  18. butterfly Says:

    Adaşım çok teşekkürler, beğenmene sevindim:).
    Gerçekten de çıtır tatlı hamurun içindeki mayhoş vişne dolgusu güzel bir tezat oluşturdu, bizler de sevdik..
    Sevgiler, öpücükler;).
    aslı

  19. Evren Says:

    Offff nasıl da istedim şimdi ellerine sağlık canım harikalar :) ))
    Sevgiler,

  20. love and smile Says:

    Çok çekici gözüküyorlar…..

  21. Serap Says:

    Ellerinize sağlık. Çok güzel ve lezzetli görünüyor.

  22. butterfly Says:

    Teşekkürler Evren:).
    Sevgileer:).
    aslı

  23. butterfly Says:

    Love and Smile teşekkürler:).
    Öpüyorum, sevgiler..
    aslı

  24. butterfly Says:

    Çok teşekkür ederim Serap:). Beğenmene sevindim..
    Sevgilerimle…
    aslı

  25. baharcicegi Says:

    Kiyir kiyir agza alinca dagilan icinde visnein mayahos aromasiyla cok nefis olmus bu kurbisler kelebegim cok
    ellerine saglik canim öptüm

  26. aycan Says:

    Hımmm değişik görünüyor. Dnemeye değer bence. ellerinize sağlık.

  27. Aylin Says:

    Aslıcım ya bu sıralar vişneli soslara ve ttalara o kadar taktımki hemen bu kurabiyeyi denemek istedim.Ellerine sağlık canım benim

  28. butterfly Says:

    Baharçiçeğim çok teşekkürler yazdığın güzel kelimeler için:).
    Sevgiler, öpücükler..
    aslı

  29. butterfly Says:

    Aycan çok teşekkür ederim, umarım dener ve seversin:).
    Sevgiler..
    aslı

  30. butterfly Says:

    Aylincim o zaman bu tarif tam senlik:).
    Sevgilerimle:).
    aslı

  31. Yemekçinin Mekanı Says:

    Ellerine sağlık canım. Vişnenin o mayhoş tadı çok yakışmıştır kurabiyeye.

  32. butterfly Says:

    Teşekkürler Yemekçinin mekanı..
    Sevgiler:).
    aslı

  33. BETÜL KÖROĞLU Says:

    nasıl güzel bişey bu yaaa kesinlikle denemem gerek. ellerine sağlık canım.

    sevgiler

Leave a Reply