VİŞNELİ SARMA KURABİYELER
Yeni tarifler ortaya çıkarmayı çok seviyorum:)..
Neyin tadı ne ile iyi gider, lezzette ne tür bir değişiklik yapabilirim diye düşünüp, önce tarifi kafamda oluştururum ben. Daha sonra, iş yapım aşamasına gelince kullandığım malzeme çeşitleri, miktarları son şeklini alır.
Geçen gün yaptığım kurabiyeler de bu fikirle oluştu..Tart hamuru gibi gevrek, kıtırımsı, az şekerli bir hamuru olmalıydı ilk önce. Ve ısırınca içindeki dolgu malzemesi kurabiye hamurunun tadına tezat bir lezzet sağlamalıydı ki damağımızı şaşırtsın biraz. Buzdolabında daha önceden, dondurulmuş vişne, toz şeker ve nişasta kullanarak, başka bir tarifte kullanılmak üzere yaptığımız ama kullanılmayıp, öyle bir köşede durup duran bir kase vişneli dolgumuz vardı. İşte benim kurabiye tarifim için de biçilmiş kaftan oldu kendileri:). Kıtır, tatlı hamuru ısırınca içinde yumuşacık, hafif mayhoş, kırmızı bir sürpriz karşılıyor sizi.
Bu kurabiyenin hamurunu, çok ağır, yağlı veya çok şekerli olmamasına dikkat ederek, ben oluşturdum. Ama tabi o kıtır kıvamı sağlamak için tereyağına da başvurdum. Tereyağı da o güzel kokusunu verdi kurabiyelerime:). Ben bu hamuru çok sevdim. Hani şu klasik ve çok güzel elmalı kurabiyelerin hamuruna benzedi. Farklı iç malzemeleriyle denemeler yapacağım gibi görünüyor:).
İşte Tarifi:
VİŞNELİ SARMA KURABİYELER
Malzemeleri:
1 adet yumurta
1 küçük çay bardağı pudra şekeri
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
aldığı kadar un (yaklaşık 3 bardak kadar) (ben tam buğday unu kullandım)
Dolgu Malzemesi:
1 kutu dondurulmuş vişne
6-7 yemek kaşığı toz şeker (damak tadına göre artırılıp azaltılabilir)
1-2 yemek kaşığı nişasta (bu miktar vişnenin bıraktığı suya bağlı, sonuçta koyuca jöle kıvamında olmalı)
üzerine: pudra şekeri
Yapılışı:
İlk olarak dolgu malzemesini hazırlamalıyız ki soğusun. Hatta bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsek daha iyi olur. Bunun için, dondurulmuş vişneleri bir tencereye alıp iyice çözünmesini bekliyoruz, üzerine şekeri ilave ediyoruz. Vişnelerin suyu yeterli değilse çok az ilave suyla nişastayı çözdürüp vişnelerin üzerine döküyoruz. Kısık ateşte kaynayıp, koyulaşana kadar pişiriyoruz. Daha sonra kenara alıp iyice soğumasını sağlıyoruz. Eğer ılık kalırsa hamuru yumuşatıp şekil vermemizi zorlaştıracaktır.
Hamur için, öncelikle bir yoğurma kabına un haricindeki bütün malzemeleri döküp iyice karıştırıyoruz. Daha sonra unu kontrollü şekilde ekliyoruz. Sonuçta hamurun yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamı olacak. Yoğurduğumuz hamuru 4 bezeye ayırıp, merdaneyle yarım santimden biraz ince olacak şekilde açıyoruz. Açtığımız hamuru bıçakla 8 üçgene bölüyoruz. Her üçgenin geniş kısmına 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden koyup rulo yaparak sarıyoruz. Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Diğer 3 hamur bezesine de aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden 175C°’ye ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzeri kızarana dek pişiriyoruz (yaklaşık 20 dk.) Pişen kurabiyeleri fırından alıyoruz. Kurabiyeler ılıyınca üzerlerine pudra şekeri eliyoruz.
Afiyet Olsun:))..
Herkese dinlendirici, eğlenceli, güzel bir haftasonu diliyorum;)..
Ocak 28th, 2011 at 15:12
Canımmmm Kelebeğim görüntülerden ne kadar leziz oldukları belli.Ellerin det
görmesin sunumda süper.Olsada yesem neyse sen benim için yersin:))
Kendine çokkkkk iyi bak kocaman kocaman öpüyorum.
Ocak 28th, 2011 at 15:31
Çok leziz ve çok güzel ellerine sağlık aslıcım:)
Ocak 28th, 2011 at 15:31
Canım ablam senden yeniden yorumlar almak ne güzel, zor günlerin geride kaldığına çok seviniyorum, tekrar çok geçmiş olsun:).
Seni çook seviyorum ablacım:)
kelebeğin
Ocak 28th, 2011 at 15:37
Teşekkürler Hilalcim:)).
Sevgiler…
aslı
Ocak 28th, 2011 at 18:42
Aslı’cığım öyle bir anlatmışsın ki sayfana yorum bırakmadan ve de ağız sulanmadan ne bu yazı okunur ne de bu sayfadan ayrılınır:)))
Harika birşey olmuş bu ya ben şimdi ne desem sana?
Bu sene yazın burada olamadığım için annemde bütün vişnelerini komposto için direk çekirdekli buzluğa koyup yada onlardna şurup yaptığı için elde vişne yok pek:(
Ya gidip dondurulmuş alacağım yada annemin kompostoluklardan eğer kaldı ise onlarla uğraşacağım.
hep senin yüzünden hep:)))
Bu arada senin bir önceki tarif Hindistancevizliyi denedim yarın falan inşAllah yayınlayacağım çok çok teşekkürler tekrardan tarifin için ben ve evdekiler çok ama çok beğendi..
hadi selamlar..
Ocak 28th, 2011 at 21:03
Zeynepciim çok teşekkürler:). Yazdıklarını okurken nasıl mutlu oldum anlatamam..
Burada tariflerimi paylaşmak bana zaten büyük mutluluk veriyor, bir de denenip memnun kalındığında çok seviniyorum ben:).
Ben de aynı şekilde senin tariflerini büyük bir zevkle takip ediyorum;).
Sevgilerimle:)).
aslı
Ocak 28th, 2011 at 22:00
Hep elmalı klasik tariflerdense böyle değişik lezzetleri çok seviyorum bende .Aslıcığım ellerine sağlık Müge ile çok öpüyoruz sevgiler…
Ocak 29th, 2011 at 08:51
Pek güzel lomuş, hem yeni tarifler yaratmak çok eğlenceli. Ellerine sağlık Aslı’cığım.
Ocak 30th, 2011 at 21:47
Merhaba elinize sağlık harika olmuş kurabiyeleriniz bayıldım sevgiler…
Ocak 31st, 2011 at 13:22
Hımmm hem de vişneli en sevdiğim meyve…
Ocak 31st, 2011 at 14:04
Mine Ablacım çok teşekkürler:).
Ben de değişik bir lezzet olsun istedim yoksa elmalılara da bayılırım:).
Ben de sizleri çok öpüyorum:).
Sevgiler..
aslı
Ocak 31st, 2011 at 14:05
Necla ablacım çok teşekkürler:). Kesinlikle yeni tarifler yaratmak gibisi yok..
Sevgilerimle..
aslı
Ocak 31st, 2011 at 14:06
Teşekkürler Özgen:). Beğenmene çok sevindim.
Sevgiler…
aslı
Ocak 31st, 2011 at 14:06
Hülyacım ben de çok severim vişneyi, mayhoş mayhoş, çok yakışıyor tatlılara;).
Sevgiler:).
aslı
Ocak 31st, 2011 at 17:20
mmm çıtır çıtır
ıhlamurumun yanına ne de yakışır hani
ellerine sağlık şekerim, öpüldün
Şubat 1st, 2011 at 09:09
Aslı’cığım bayıldım ben bu kurabiyelere. Gevrecik hamurun içinde ki vişnelerin görüntüsü harika. Ellerine sağlık canım benim:))
sevgiler.
Şubat 1st, 2011 at 09:36
Tubacım çok teşekkürler:). Haklısın ıhlamurla da güzel bir ikili olurlar:).
Sevgilerimle…
aslı
Şubat 1st, 2011 at 09:37
Adaşım çok teşekkürler, beğenmene sevindim:).
Gerçekten de çıtır tatlı hamurun içindeki mayhoş vişne dolgusu güzel bir tezat oluşturdu, bizler de sevdik..
Sevgiler, öpücükler;).
aslı
Şubat 1st, 2011 at 13:13
Offff nasıl da istedim şimdi ellerine sağlık canım harikalar
))
Sevgiler,
Şubat 1st, 2011 at 15:17
Çok çekici gözüküyorlar…..
Şubat 1st, 2011 at 15:20
Ellerinize sağlık. Çok güzel ve lezzetli görünüyor.
Şubat 1st, 2011 at 16:16
Teşekkürler Evren:).
Sevgileer:).
aslı
Şubat 1st, 2011 at 16:17
Love and Smile teşekkürler:).
Öpüyorum, sevgiler..
aslı
Şubat 1st, 2011 at 16:18
Çok teşekkür ederim Serap:). Beğenmene sevindim..
Sevgilerimle…
aslı
Şubat 1st, 2011 at 19:48
Kiyir kiyir agza alinca dagilan icinde visnein mayahos aromasiyla cok nefis olmus bu kurbisler kelebegim cok
ellerine saglik canim öptüm
Şubat 2nd, 2011 at 07:38
Hımmm değişik görünüyor. Dnemeye değer bence. ellerinize sağlık.
Şubat 2nd, 2011 at 09:54
Aslıcım ya bu sıralar vişneli soslara ve ttalara o kadar taktımki hemen bu kurabiyeyi denemek istedim.Ellerine sağlık canım benim
Şubat 3rd, 2011 at 15:46
Baharçiçeğim çok teşekkürler yazdığın güzel kelimeler için:).
Sevgiler, öpücükler..
aslı
Şubat 3rd, 2011 at 15:48
Aycan çok teşekkür ederim, umarım dener ve seversin:).
Sevgiler..
aslı
Şubat 3rd, 2011 at 15:49
Aylincim o zaman bu tarif tam senlik:).
Sevgilerimle:).
aslı
Şubat 5th, 2011 at 18:12
Ellerine sağlık canım. Vişnenin o mayhoş tadı çok yakışmıştır kurabiyeye.
Şubat 7th, 2011 at 13:43
Teşekkürler Yemekçinin mekanı..
Sevgiler:).
aslı
Şubat 9th, 2011 at 01:36
nasıl güzel bişey bu yaaa kesinlikle denemem gerek. ellerine sağlık canım.
sevgiler