HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇITIR KURABİYELER
Yine nasıl olduğunu anlayamadan bir haftanın daha ortasını geçivermişiz. Haftasonuna böylesi yaklaşmışken, bugünden yapıp, haftasonu da keyifle yenebilecek, mis gibi hindistan cevizi kokan bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum bugün. Bu tarif annemin arkadaşı Filiz abladan. Bu güzel tarifi bizlerle paylaştığı için ona çok teşekkür ediyorum:).
Bizim evde genelde kurabiye, kek, çörek eksik olmaz. Çünkü öyle üç ana öğünle yetinebilen biri değilim ben. Daha doğrusu az ve sık yiyenlerdenim diyelim:)..Yemek aralarında minik atıştırmalıklar kan şekerimi dengede tutup, ana öğünlerde ölçüyü fazla kaçırmamaya da yarıyor. Bu ara atıştırmalıklar içinse hazır bisküviler yerine her zaman evde yapılmış olanlarını tercih ederim. Genelde tam buğday unuyla yaparım kurabiyelerimi ve bana göre normal unla yapılanlara göre lezzetinden hiçbir şey kaybetmez hatta daha da lezzetli olur.
Bu tarifte, tarifin orijinalinden farklı olarak 1 paket margarin yerine 3 yemek kaşığı tereyağı ve yarım su bardağı zeytinyağı kullandım ben (bizim eve margarin hiç uğramıyor çünkü:)). Un olarak yine tam buğday unu tercih ettim. Margarin kullananlar tarifin orijinaline uygun yapabilir tabi.
Çıtır çıtır ağızda dağılan, pişerken bile evi büyülü bir hindistan cevizi aromasına boğan bu kurabiyeleri denemenizi kesinlikle tavsiye ederim..
Filiz ablacım tekrar çok teşekkürler bu güzel tarif için…
İşte tarifi:
HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇITIR KURABİYELER
Malzemeleri:
1 paket margarin (yerine; 3 yemek kaşığı tereyağı+yarım su bardağı zeytinyağı kullandım)
1 adet yumurtanın sarısı
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 büyük çay bardağı (aida bardak) hindistan cevizi
3 su bardağı un (ben tam buğday unu kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için:
1 adet yumurtanın beyazı
hindistan cevizi
Yapılışı:
Yağı, yumurta sarısını, pudra şekerini ve hindistan cevizini bir yoğurma kabına alıp iyice karıştırıyoruz. Unu azar azar ilave ediyoruz. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek hamuru iyice yoğuruyoruz. Hamur biraz zor toplanıyor ama şekil verme aşamasında elde iyice sıkıştırınca bu sorun ortadan kalkıyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz. Üzerine hafifçe bastırıp, yassılaştırıyoruz. Diğer yanda geniş bir tabağa yumurta beyazını ve ikinci bir tabağa da hindistan cevizini koyuyoruz. Şekil verdiğimiz kurabiyelerin bir yüzünü önce yumurta akına, sonra da hindistan cevizine batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz (hindistan cevizi kaplı yüzleri yukarı bakacak).
Önceden 175C°’ye ısıtılmış fırında üzerleri çatlayıp pembeleşinceye kadar pişiriyoruz (yaklaşık 20 dk).
Afiyet Olsun:)..
Ocak 20th, 2011 at 12:29
Aslıcım çok nefis görünüyorlar. Hindistan cevizini sevememe rağmen cezbedici:) eline sağlık
Ocak 20th, 2011 at 12:32
Aslıcım ellerine sağlık.Bende geçen hafta böyle hindistan cevizli kurabiye yaptım ama yumurta sarısını içinde kullanmadım.Birde böyle denicem canım ellerine sağlık
Ocak 20th, 2011 at 16:55
Çook güzel anlatmışsın ilk fırsatta yapılacaklar listesine girdi bile..
Sevgiler
Ocak 20th, 2011 at 20:32
ellerine saglik canim kurabislerin nefiss görünüyorlar..sicacik sevgilerimle..
Ocak 21st, 2011 at 01:10
Aslı’cığım, margarin bizim eve de asla giremez ama tereyağ her daim bulunur. Zeytinyağını bahis konusu bile etmiyorum. Tarif çok güzel hakikaten. Defterime daha denemeden yazdım, bence sonuç garanti. Denediğimde yazarım tekrar. Öpüyorum şekerciğim.
Ocak 21st, 2011 at 08:58
bizim evdede atıştırmak için kurabiye kraker gibi şeyler mutlaka olur
ellerine sağlık canım çok güzel olmuş
Ocak 21st, 2011 at 10:22
Hindistan cevizinin kokusunu severim
keke kurabiyeye de çok yakışıyor.
Mutlu haftasonları
Ocak 21st, 2011 at 10:37
Çok güzeller Asl’cım. Hindistancevizini de çok severim tatlılara ne de güzel yakışır..
Ellerine sağlık Kelebeğim..
Ocak 21st, 2011 at 10:49
Hindistan cevizini çok severim… Kurabiyelerin görüntüsü harika olmuş, gerçekten gevrecik görünüyorlar:)) ellerine sağlık sevgili Aslı.
Ocak 21st, 2011 at 11:36
Hindistan cevizini pek sevmem ama kurabiyeye çok yakıştırıyorum….Nefiss olmuş ellerne sağlık arkadaşım…
Sevgiler…
Ocak 21st, 2011 at 21:20
Hilalcim çok teşekkürler:).
Sevgiler:))..
aslı
Ocak 21st, 2011 at 21:21
Aylincim bu tarifte yumurtanın sarısı içine kullanılıyor, hem böylece ziyan da olmuyor..
Umarım dener ve seversin:).
Sevgilerimle…
aslı
Ocak 21st, 2011 at 21:21
Teşekkürler Hülyacım:).
Umarım dener ve memnun kalırsın.
Sevgiler:).
aslı
Ocak 21st, 2011 at 21:22
Hasretli Lezzetler çok teşekkür ederim güzel yorumun için:).
Sevgilerrr:).
aslı
Ocak 21st, 2011 at 21:23
Defnecim beslenme alışkanlıklarımız çok benzeşiyor zaten seninle:).
Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Denersen sonucu bekliyorum mutlaka;).
Sevgiler…
aslı
Ocak 21st, 2011 at 21:24
Handecim haklısın, evde böyle atıştırmalıklar çok iyi oluyor:).
Sevgilerimle:))..
aslı
Ocak 21st, 2011 at 21:26
Love and Smile ben de senin gibi hindistan cevizini sevenlerdenim. Hamur işlerinde ve sütlü tatlılarda çok hoşuma gidiyor..
Ben de sana güzel bir haftasonu diliyorum:).
Sevgiler…
aslı
Ocak 21st, 2011 at 21:26
Hülyacım çok teşekkürler güzel kelimelerin için:).
Sevgiler, öpücükler…
aslı
Ocak 21st, 2011 at 21:27
Aslıcım çok teşekkürler yazdıkların için:).
Güzel haftasonları..Sevgileeer:).
aslı
Ocak 21st, 2011 at 21:28
Günülüncelezzetler, hindistancevizi kurabiyeye bence de çok yakışıyor:).
Beğenmene sevindim..
Sevgilerimle:).
aslı
Ocak 21st, 2011 at 23:46
Aaaa ne güzel bizim ev gibi!
Bizim evde de uzun bir zamandır margarinle yapılmıyor katı yağ gereken işler.Ya tereyağ yada birazı zeytinyağ-sıvıyap kullanılarak.Tereyağ ile yapıldığında da gayet güzel bir koku ve hoş bir gevreklik oluyor ama senin tarifi tuttum sıvıyağ da var.Tamam ben bunu bu haftasonu yaparım inşAllah,çok sağolasın!
Ocak 22nd, 2011 at 14:14
pek güzel görünüyor kurabiyeler.size ve filiz hanıma teşekkürler.mutlaka deneyecegim.sevgiler
Ocak 22nd, 2011 at 23:55
kelebegim günlermi cok cabuk geciyor yoksa bizmi günleri cok yogun yasiyoruzki haftalar birbirini kovaliyor sanki bir aceleleri var
hindistan cevizi kurbislere nefis bir aroma vermistir citir citir yedikce ye sonrada kilo alma ne iyi olurdu dimi kelebegim
Ocak 24th, 2011 at 12:05
Zeynepcim biz çoktan unuttuk margarini, demek ki sen de bu konuda benimle hemfikirsin..Umarım tarifi dener ve beğenirsin;).
Sevgiler..
aslı
Ocak 24th, 2011 at 12:10
Hünerlieller çok teşekkür ederim güzel yorumun için:).
Sevgiler:).
aslı
Ocak 24th, 2011 at 12:11
Baharçiçeğim gerçekten de güzel olurdu yiyip de kilo almamak ama maalesef gerçekler hiç de öyle olmuyor:).
Zaman konusunda da çok haklısın, yoğun yaşayınca daha bir hızlı geçiyor sanki günler..
Sevgilerimle:).
aslı
Ocak 24th, 2011 at 23:34
Aslıcığım bu tarifi aldım ne kadar çok tarifini denedim bir bilsen ellerine sağlık malzemeler tam benim istediğim sevdiğim gibi margarinsiz tam buğday unu harikasın çok öpüyoruz seni Müge ile umut hep yanımızda olsun:)))
Ocak 25th, 2011 at 10:56
Mine ablacım çok teşekkürler hem yazdıkların için hem de tariflerimi beğenip denediğin için:).
Mügeciğimi ve seni çoook öpüyorum, sevgiler:).
aslı
Ocak 25th, 2011 at 13:10
aslıcım tarif gerçekten şahane
seninde ellerine sağlık canım enfes olmuş afiyet bal olsun.
sevgiler
Ocak 26th, 2011 at 20:19
Aslı’cığım,
Keşke her blogda senin gibi yağ kullanımı konusunda uyarılar olsa. İçinde margarin olan tarifleri gördüğümde içimden yorum yazmak gelmiyor!
Ocak 28th, 2011 at 15:12
Teşekkürler Sevilcim:).
Sevgilerimle..
aslı
Ocak 28th, 2011 at 15:13
Tijencim seninle bu konuda hemfikirim..Margarin ben kendimi bildim bileli girmez mutfağımıza. Zeytinyağı ve doğal tereyağı varken en güzeli onları kullanmak bence.
Sevgilerimle:).
aslı
Ocak 30th, 2011 at 22:35
SELAMLAR KELEBEĞİM.HİNDİSTANCEVİZLİ LEZZETLERE BAYILIYORUM.VE SONUCUNA GÜVENEREK YAPIYORUM.ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR SENİN YAPTIĞINDA ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM…