HAMSİ BUĞULAMA
Bu hamsi buğulama aylar önce, hamsinin bol olduğu zamanlarda yapılmıştı..Araya biraz başka işler biraz da tembellik girince fotoğrafları öylece dosyada kalmış…Aslında aynı kaderi paylaşan daha çok fotoğraf var bende ama zaman içinde hepsi sitemdeki yerlerini alıyorlar bir şekilde:).
Her ne kadar lezzet açısından evdekiler kızartılmış balığı tercih etseler de sağlık açısından genelde fırında yapılanı tercih ettirtiyorum ben:). Hem böylesi de çok lezzetli oluyor bence.
Bol soğan ve domatesle birlikte sarımsakla biberiyenin de kattığı nefis aromalarla sofraları şenlendirecek bir lezzet..Üstelik çok da pratik.
İşte Tarifi:
HAMSİ BUĞULAMA
Malzemeleri:
1 kg. hamsi (ayıklanıp, fileto çıkarılmış)
1-2 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
3 adet domates
6-7 dal maydanoz
2 dal taze biberiye
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle bir tencereye 2 kaşık sıvıyağı koyup, kuru soğanları piyazlık doğrayıp, ufak parçalara kestiğimiz sarımsaklarla birlikte kavuruyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri de ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırarak birkaç dakika daha pişiriyoruz. Maydanozları da doğrayıp bu karışıma ilave ediyoruz.
Bir fırın tepsisine domatesli karışımı yayıyoruz. Üzerine hamsileri diziyoruz. Hamsilerin de üzerine biraz tuz ve karabiber ekiyoruz. Biberiye dallarını da hamsilerin üzerine koyup, kalan sıvıyağı balıkların üzerine gezdiriyoruz.
Önceden 200C°’ye ısıtılmış fırında hamsiler kızarmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun…
Nisan 5th, 2010 at 18:18
!!!!
BURNUMDA TÜTTÜ İNAN ASLICIĞIM..
O kadar severimki kendisini …
Nisan 5th, 2010 at 20:17
Bizim evde en sevilen balık…
Bence de fırında yapılanı daha pratik ,lezzet olarak ben de kızartmayı tercih etsem de…
Sevgiler
Nisan 5th, 2010 at 20:56
Canım Kelebeğim hamsi buğulamaya bayılırım.Muhteşem bir sunum olmuş o güzel
ellerine sağlık.Nasılsın inşallah herşey yolundadır.Kendine çok iyi bak olurmu:))
Ablanın aklı ve kalbi seninle kocaman öpüyorum…
Nisan 6th, 2010 at 08:20
Aslıcığım ellerine sağlık canım, resmen özlediğim aklıma geldi yahuuu.
Sevgiler,
Nisan 6th, 2010 at 10:27
Nunucum ben de çok seviyorum..Özellikle fırında ve böyle sebzeli olunca.
Sevgiler, öpücükler).
aslı
Nisan 6th, 2010 at 11:28
Hülyacım hamsinin tadı gerçekten de bambaşka..Yorumun için teşekkürler:).
Sevgiler….
aslı
Nisan 6th, 2010 at 11:29
Derya ablacım güzel sözlerine, dileklerine çok teşekkür ederim:). Herşey yolunda çok şükür.
Seni çok seviyorum canım ablam;).
Sevgiler.
aslı
Nisan 6th, 2010 at 11:29
Evrencim çok teşekkürler:).
Sevgiler, öpücükler…..
aslı
Nisan 6th, 2010 at 14:37
Mmm olsada yesek =)) Aslıcıım sitemde senin için bir sürpriz var kabul edersen sevinirim Öpüyorumm
Nisan 6th, 2010 at 16:10
hımmm nefis görünüyor aslıcım.ellerine saglık.
Nisan 7th, 2010 at 08:16
Neslihancım ne tatlı bir sürpriz, çok teşekkür ederim:).
Daha önce başka arkadaşlarım da bu ödülü vermişlerdi bana. Ben yine bu ödülü bütün arkadaşlarıma yolluyorum:)).
Sevgiler..
aslı
Nisan 7th, 2010 at 08:17
Çok teşekkürler Hünerlieller:).
Sevgiler….
aslı
Nisan 7th, 2010 at 09:08
harika bir sunum olmuş canım ellerine sağlık çokta severim görünce canım çekti doğrusu:)))))
sevgiler yolluyorum sana
Nisan 7th, 2010 at 11:16
afiyetler olsun hayatım bende dün kalkan yedim..deniz ürünleri hastasıyım zaten…eminimki senin bugulamada süper olmuştur…elciklerine sağlık..öpüyorum
Nisan 7th, 2010 at 14:34
Handecim çok teşekkür ederim:).
Benden de sevgiler, öpücükler;)..
aslı
Nisan 7th, 2010 at 14:34
Gönülcüm çok teşekkürler:).
Ben de “denizden babam çıksa yerim”cilerdenim:). Çok seviyorum her türlü deniz ürününü.
Öptüm kocaman;).
aslı
Nisan 7th, 2010 at 21:29
ne kadar uzun zaman oluyor ben hamsi yemeyeli. nefis görünüyor. hele o resim teknigin beni yine ve yine öldürüyor. harikasin canim hemserim. öpücükler
Nisan 9th, 2010 at 14:16
Ben de fırında pişirmeye gayret ediyorum. Koci galip geliyor hep tava ile