HAMSİ BUĞULAMA

Nisan 5, 2010 - 4:14 pm 18 Comments

 

Bu hamsi buğulama aylar önce, hamsinin bol olduğu zamanlarda yapılmıştı..Araya biraz başka işler biraz da tembellik girince fotoğrafları öylece dosyada kalmış…Aslında aynı kaderi paylaşan daha çok fotoğraf var bende ama zaman içinde hepsi sitemdeki yerlerini alıyorlar bir şekilde:).

 

Her ne kadar lezzet açısından evdekiler kızartılmış balığı tercih etseler de sağlık açısından genelde fırında yapılanı tercih ettirtiyorum ben:). Hem böylesi de çok lezzetli oluyor bence.

 

Bol soğan ve domatesle birlikte sarımsakla biberiyenin de kattığı nefis aromalarla sofraları şenlendirecek bir lezzet..Üstelik çok da pratik.

 

İşte Tarifi:

 

 

 

 

 

HAMSİ BUĞULAMA

 

 

 

 

 

Malzemeleri:

 

1 kg. hamsi (ayıklanıp, fileto çıkarılmış)

1-2 adet orta boy kuru soğan

4 diş sarımsak

3 adet domates

6-7 dal maydanoz

2 dal taze biberiye

3 yemek kaşığı sıvıyağ

tuz, karabiber

 

Yapılışı:

 

Öncelikle bir tencereye 2 kaşık sıvıyağı koyup, kuru soğanları piyazlık doğrayıp, ufak parçalara kestiğimiz sarımsaklarla birlikte kavuruyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri de ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırarak birkaç dakika daha pişiriyoruz. Maydanozları da doğrayıp bu karışıma ilave ediyoruz.

 

Bir fırın tepsisine domatesli karışımı yayıyoruz. Üzerine hamsileri diziyoruz. Hamsilerin de üzerine biraz tuz ve karabiber ekiyoruz. Biberiye dallarını da hamsilerin üzerine koyup, kalan sıvıyağı balıkların üzerine gezdiriyoruz.

 

Önceden 200C°’ye ısıtılmış fırında hamsiler kızarmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz.

 

Afiyet Olsun…

18 Responses to “HAMSİ BUĞULAMA”

  1. nUnU Says:

    !!!!
    BURNUMDA TÜTTÜ İNAN ASLICIĞIM..
    O kadar severimki kendisini …

  2. Hülya Says:

    Bizim evde en sevilen balık…
    Bence de fırında yapılanı daha pratik ,lezzet olarak ben de kızartmayı tercih etsem de…
    Sevgiler

  3. derya Says:

    Canım Kelebeğim hamsi buğulamaya bayılırım.Muhteşem bir sunum olmuş o güzel
    ellerine sağlık.Nasılsın inşallah herşey yolundadır.Kendine çok iyi bak olurmu:))
    Ablanın aklı ve kalbi seninle kocaman öpüyorum…

  4. Evren Says:

    Aslıcığım ellerine sağlık canım, resmen özlediğim aklıma geldi yahuuu.

    Sevgiler,

  5. butterfly Says:

    Nunucum ben de çok seviyorum..Özellikle fırında ve böyle sebzeli olunca.
    Sevgiler, öpücükler).
    aslı

  6. butterfly Says:

    Hülyacım hamsinin tadı gerçekten de bambaşka..Yorumun için teşekkürler:).
    Sevgiler….
    aslı

  7. butterfly Says:

    Derya ablacım güzel sözlerine, dileklerine çok teşekkür ederim:). Herşey yolunda çok şükür.
    Seni çok seviyorum canım ablam;).
    Sevgiler.
    aslı

  8. butterfly Says:

    Evrencim çok teşekkürler:).
    Sevgiler, öpücükler…..
    aslı

  9. Erkehan Says:

    Mmm olsada yesek =)) Aslıcıım sitemde senin için bir sürpriz var kabul edersen sevinirim Öpüyorumm :)

  10. hunerlieller Says:

    hımmm nefis görünüyor aslıcım.ellerine saglık.

  11. butterfly Says:

    Neslihancım ne tatlı bir sürpriz, çok teşekkür ederim:).
    Daha önce başka arkadaşlarım da bu ödülü vermişlerdi bana. Ben yine bu ödülü bütün arkadaşlarıma yolluyorum:)).
    Sevgiler..
    aslı

  12. butterfly Says:

    Çok teşekkürler Hünerlieller:).
    Sevgiler….
    aslı

  13. sarı mutfak-hande Says:

    harika bir sunum olmuş canım ellerine sağlık çokta severim görünce canım çekti doğrusu:)))))
    sevgiler yolluyorum sana

  14. gönül Says:

    afiyetler olsun hayatım bende dün kalkan yedim..deniz ürünleri hastasıyım zaten…eminimki senin bugulamada süper olmuştur…elciklerine sağlık..öpüyorum

  15. butterfly Says:

    Handecim çok teşekkür ederim:).
    Benden de sevgiler, öpücükler;)..
    aslı

  16. butterfly Says:

    Gönülcüm çok teşekkürler:).
    Ben de “denizden babam çıksa yerim”cilerdenim:). Çok seviyorum her türlü deniz ürününü.
    Öptüm kocaman;).
    aslı

  17. Ümmühan Says:

    ne kadar uzun zaman oluyor ben hamsi yemeyeli. nefis görünüyor. hele o resim teknigin beni yine ve yine öldürüyor. harikasin canim hemserim. öpücükler

  18. karmançormancı Says:

    Ben de fırında pişirmeye gayret ediyorum. Koci galip geliyor hep tava ile :)

Leave a Reply