BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜÜÜÜM:)
Evin iki boğasından biri ben, 15 Mayıs doğumluyum, diğeri olan babam ise 17 Mayıs.. Eh durum böyle olunca bizim doğum günü kutlamaları hep çifte coşkulu oluyor:). Bu senenin kutlamasını ise biraz daha erken yaptık biz. Haftasonu halamlar, kuzenlerim, abimler, babaannem topluca bizdelerdi. Uzun zamandır bu takımı böyle bir araya toplayamıyorduk, iyi ki özel günler var da sevdiklerimizle biraraya gelip güzel vakitler geçiriyoruz. Kutlama
Pazar gününe denk gelince çifte doğum günü coşkusuna bir de anneler günü heyecanı eklendi. Sohbet ve neşe içinde yenen akşam yemeğinin ardından benim yaptığım kutlama pastamızı kestik. Pasta herkesten beğeni alınca, hemen de tükenince ne kadar mutlu oldum anlatamam. Bu sefer pastanın neli olacağı konusunu babacığıma bıraktım, o da benden kestaneli bir pasta istedi. Sonuçta bol kestaneli resimdeki pasta çıktı ortaya.
Dilerim daha nice seneler, bu seneki gibi, sevdiklerimizle beraber huzur ve sağlık içinde kutlarız doğum günlerimizi.
Pastanın tarifine gelirsek;
KESTANELİ DOĞUM GÜNÜ PASTASI
Pandispanyası:
4 yumurta
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kaşık ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Kreması:
1 yumurta sarısı
4 tepeleme çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
yarım küçük kutu krema
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Ayrıca: Kestane şekeri (ben Kafkas’ın 1 kavanoz kestane şekeri ve 1 paket kestane çerezini (kestano) kullandım)
Yapılışı:
Pandispanya için şeker,su ve yumurtaları mikserle iyice karıştırıp şekerin erimesini sağlıyoruz (bu aşama uzun sürmeli). Sonra unu, nişastayı, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekledikten sonra bu karışımı, yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döküp 170 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Krema için un, yumurta sarısı, kakao ve şekeri tencereye koyup azar azar süt ilave edip karıştırarak topaklanmasına izin vermeden pişiriyoruz. Bir süre kaynayan kremayı ocaktan alıp içine vanilyayı ekliyoruz. Bir kaba alıp çırparak iyice soğutuyoruz ve içine kremayı da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Hem pandispanya hem de krema iyice soğuduktan sonra ben pandispanyayı ortadan ikiye böldüm ve çok az sütle ıslattım. Kremamın yarısına kavanozdaki kestane şekerinden ezerek ilave ettim (şerbet içinde olan şekerleri önce iyice süzdüm, bu şekerlerden birkaçını üst süslemesi için de ayırdım). Bu, kestaneli kremayı pandispanyanın bir yarısına sürüp diğer yarıyı üzerine kapadım ve kremanın kestanesiz diğer yarısını pastanın her tarafına sürdüm. Pastanın üzerine kestane çerezini ufaladım, ortasını da ayırdığım kestanelerle süsledim.
Buzdolabında bir gece dinlenen pastamız ertesi gün kutlamamızın baş kahramanı oldu:).
Buradan, o güzel gün için canım aileme tekrar teşekkür etmek istiyorum; sizler gibi bir ailem olduğu için çok şanslıyım, iyi ki varsınız:)…