Archive for Mayıs 12th, 2007

ISPANAKLI PASTIRMALI KREP VE LAPTOPUMUN BAŞINA GELENLER:)

Mayıs 12, 2007 - 9:42 pm 12 Comments

İnsan fark etmeden teknoloji eli ayağı oluyor gerçekten. Neden böyle söylediğime gelince; geçen hafta laptopumda bir arıza oldu ve servise gönderdik. Servistekilerin bize arızanın giderilmesi için öne sürdükleri fiyata az daha ekleyince yeni bir laptop alınabiliyordu (eh ben de öyle yaptım zaten:). Ama bütün bu bilgisayarımın arızalı olduğu süre, servisten cevap beklediğimiz süre, yeni bilgisayar alımı süreleri birbirine eklenince arada oldukça fazla bir zamanı bilgisayarsız geçirdim. Daha doğrusu işlerimi halledebilme adına başka bilgisayarlarla idare ettim ama alıştığım kendi bilgisayarım gibi olmadı hiç. Şimdi de yeni bilgisayarımda yazıyorum bu yazımı ama hala bu bilgisayara alışmış değilim (burç özelliklerimde okumuştum da Boğa’lar alıştığı bir nesneden, bir durumdan kolay kolay vazgeçemezlermiş; ben bunu sık sık yaşıyorum:)). Tüm bu nedenler bloguma yeni bir yazı eklememi de engelledi. Neyse, bundan sonra yazılarımı ve tariflerimi eski sıklığında yayınlamaya devam edeceğim.
Bunca zamanın kısa bir özetini yaptıktan sonra yazıyı bir tarifle noktalayalım. Resimdeki bu leziz krepler aslında çok önce yapılıp fotoğraflanmıştı ama tarifini vermek bu güne nasip oldu. Yine ben lafı daha fazla uzatmadan buyrun tarifi:)

ISPANAKLI PASTIRMALI KREP

Krep malzemesi:

2 adet yumurta
1 çay bardağı un
2 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz

İç Malzemesi:

Ispanak
Pastırma
Biraz sıvıyağ
Tuz

Beşamel Sos:

1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
tuz

1 çay bardağı kaşar rendesi

Öncelikle krep malzemelerini iyice karıştırıyoruz ve kızdırılmış, biraz yağ sürülmüş tavada arkalı önlü pişirip bir kenara alıyoruz. Diğer tarafta istediğimiz miktarda ıspanağı doğrayıp biraz sıvıyağla kavuruyoruz, dilimlenmiş pastırmaları (gerekirse biraz da tuzu) ekleyip iç malzemesini hazırlıyoruz. Beşamel sos için unu yağla kavurup sütü azar azar ekleyerek kaynatıyoruz ve biraz tuzla tatlandırıyoruz. Daha sonra her krebin içine biraz iç koyup sarıyoruz ve bu şekilde tüm krepleri bir tepsiye diziyoruz. Kreplerin üzerini beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayıp, kaşarlar kızarana kadar fırında pişiriyoruz.

Afiyet, şeker olsun:)..

BU ARADA BÜTÜN ANNELERİN VE CANIM ANNECİĞİMİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM…..